Here I will post recipes as well as ayurvedic tips. Please have a read and enjoy!

Wednesday, August 12, 2020

पायनापल गोज्जू (कायरस )

              पायनापल गोज्जू (कायरस )

साहित्य  
१ तेल        १ चमचा 
 २ उडीद  डाळ  २ चमचे   व  पायनापल १ कप  बारीक  फोडी 
  ३ मेथी दाणा   १/२ चमचा  व  एक बुटुक चिंचेचे  पाणी 
  ४  हिंग       चुटकी भर  आणि  गूळ २ चमचे 
  ५   सुकलेल्या लाल मिरच्या  ६ मीठ  ७ किसलेले खोबरे  २ चमचे 
   कृति 
 गरम तेल पाव चमचा त्यात उडीद डाळ तांबूस झाल्यावर  मेथी 
  मिरची  आणि खोबरे  परतून थंड झाल्यावर पावङर करावी
  गरम तेलात हिंग व चिंचेचे पाणी ,मीठ, गूळ व वरील पावडर 
  घालून उकळावे व थंड झाल्यावर  पायनापलच्या फोडी घालाव्या 
      
  Add 2 spoons of  black gram dal, 1/2 spoon of fenugreek seeds,
  2 dry red chlly, 2 tsp of grated dry coconut in few drops of oil in heated pan and saute till dal gets brown  color.Now cool it and grind it with out water.
Heat 1 tsp of cooking oil add pinch of Asofoetida and 1 cup of 
tamrin thin water ,salt to test and powdered jaggary 2 tsp and add above ground powder. Boil it till good aroma .
Cool it and add cut pineapple pieces and serve .
TIP 
 A  Gojju can be made with above method  from Grapes or  cucumber pieces also.



                                      
                                   















No comments:

Post a Comment